2010. november 13., szombat

Karácsonyi reklámajándék ötletek: Fondü készlet


Ha valami eredeti reklámajándékkal szeretné meglepni üzleti partnereit, válassza ezt a 23 részből álló, 6 személyes fondü-készletet! Csak aztán ne érje váratlanul, ha viszonzásképpen egy fondü-party meghívót is kap! :) Mert a fondüzés, nemcsak egy-egy hosszabbra nyújtott, beszélgetős családi vacsorát jelenthet, hanem egyre divatosabbak a mártogatós-partik is.
Nem kell a vendéglátással túl sokat bajlódni: elég egy-két fondüs edény, a klasszikus olvasztott sajtokkal, vagy más szószokkal, meg néhány más finomság, zöldségek, kolbászok, kiflikarikák.
Az édesszájúak biztosan örülni fognak ennek a stílusos, 10 részes, kerámia fondü-szettnek, amivel isteni mártogatós-desszertek készíthetőek.
Na és persze a finom italokról se feledkezzünk meg! Már kezdődhet is a mulatság!

A fondü őshazájában, Svájcban például megszokott dolognak számít, hogy az éttermek fondü-estekkel kedveskednek a vendégeiknek. A fondü-rituálét, jó svájci szokás szerint egy-két kupica pálinkával illik lezárni!

Fondüvacsora: társaság kell hozzá (részletek)

Nem tagadhatjuk, hogy egy fondüvacsora kissé macerás és lassú, viszont igazi társasági élményt jelent, s távolról sem utolsósorban nagyon finom. Lelassulni meg kifejezetten ajánlatos időnként.
Háromfajta fondü közül a sajtos variáció úgy készül, hogy az edény belsejét először is be kell dörzsölni egy gerezd fokhagymával, majd legalább három-, de inkább négyféle sajtot érdemes összeolvasztani, úgy hogy legyen köztük lágyabb (ementáli, trappista, a híresen jól olvadó olasz Fontina, magyar Pannónia vagy frissebb Gouda) és keményebb (parmezán, cheddar, pecorino) sajtfélék, háromnegyed-egynegyed arányban. Aki szereti, tehet belé kéksajtot vagy camambert típusú lágy sajtokat is. Az olvadást egy kupica gyümölcspálinkával kell elősegíteni, aztán a tűzhelyen felolvasztott sajtokat érdemes kőedénybe áttöltve tenni az asztali láng fölé, mert vékonyabb aljú edényben gyorsan odakozmálhat. A sajtfondühoz elég kockákra vágott, szárazabb kenyeret felszolgálni, amely a forró sajtba mártva ropogós-lágy csemegévé változik, de jó hozzá a friss, zsenge zöldség és a csirke- vagy pulykamell is.

forrás: metropol.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.