2011. január 3., hétfő

Környezetbarát reklámajándékok – Tolltok újrahasznosított papírból



Önállóan is megállja a helyét, mint divatos, „zöld” reklámajándék, de remekül passzol az előbb bemutatott biológiailag lebomló tollhoz is, ez az újrahasznosított papírból készült tolltok.
Praktikus, szóróajándékként is jól szereplő reklámtárgy, hisz méreteiből adódóan kiválóan logózható reklámfelület.

Környezetbarát reklámajándékok - Biológiailag lebomló műanyag toll



A legközismertebb és legnépszerűbb szóróajándékok egyike mind a mai napig a toll. Nem véletlenül, hiszen amellett hogy többnyire olcsón beszerezhető, praktikus, mindennapi használati tárgy, nagyon jó reklámhordozó felületet is!

Környezetbarát reklámajándékok sorozatunk első szereplője ez a biológiailag lebomló műanyagból készült golyóstoll. A toll szára újrahasznosított kartonból, a nyomógombja pedig fából készült.
Trendi, jól logózható reklámajándék.

Környezetbarát reklámajándékok

A kényelmet szerető fogyasztói társadalom lassan felismeri és tudatosítja, hogy a földet és a minket körülölelő életterünket nem lehet a végletekig kizsákmányolni, és terhelni. Manapság egyre inkább előtérbe kerül a környezetvédelem fontossága, és egyre nő azoknak a száma, akik a környezettudatos, környezet kímélő életmód mellett döntenek.

Új, környezetbarát reklámajándékok rovatunkban szeretnénk néhány 'zöld' reklámtárgyat bemutatni, amelyek jellemzően újrahasznosítási eljárással készültek, biológiailag lebomló anyagból, vagy csak természetes anyagot tartalmaznak.


Környezetvédelem

A környezetvédelem egy társadalmi tevékenység, amely az emberi társadalom által saját ökológiai létfeltételeiben (saját maga által) okozott károsodások megelőzésére, a károk mérséklésére vagy elhárítására irányul. A környezetvédelem éppen ezért nem azonos a természetvédelem fogalmával, bár a két tevékenység között jelentős átfedés van.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Újrahasznosítás

Az újrahasznosítás a gyűjtőneve mindazon tevékenységeknek, amelyek célja, hogy

  • az ember által készített, tartós, nem természetes, főleg hulladékká váló anyagokat nyersanyaggá alakítsa át és

  • olyan másodlagos, újra hasznosítható anyagokat állítson elő, amelyek segítik a természetes anyagok felhasználásának csökkentését.

A tevékenységre használt angol szó, a recycling, jobban kifejezi, hogy anyagok környezettudatos körforgásáról van szó, a nyersanyag – késztermék – hulladék – nyersanyag stb. folyamatban. Ezen tevékenységen belül megkülönböztetjük a felhasznosítás (upcycling) és alehasznosítás (downcycling) fogalmát, melyek az újrahasznosított anyagnak az eredetihez képesti minőségét fejezik ki.

Az újrahasznosítás célja a Föld erőforrásainak kímélése, például, hogy kevesebb fát kelljen kivágni papírgyártás céljára, vagy kevesebbvasércet kibányászni acélgyártásra (pl. autógyártáshoz). Emellett fontos cél, hogy a természetbe kerülő hulladék myennyisége is csökkenjen.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Az újrahasznosított termék vásárlását gyakran úgy nevezik, hogy „a kör bezárása”. Amikor valaki újrahasznosított anyagból készült terméket vagy ilyen csomagolású terméket vásárol, akkor ilyen termékek forgalmazására bátorítja a piacot. Az újrahasznosított anyagokat tartalmazó termékek és csomagolások gyakran tartalmaznak ilyen feliratot vagy újrahasznosítás jelet. Nagyon sok hétköznapi terméken azonban nincs rajta ez a jel, pedig tartalmaznak újrahasznosított anyagokat. Több ezer újrahasznosított termék kapható már. Ezek között vannak olyanok, mint a gabonapelyhes doboz, papírtörölközők, szőnyeg, ruházati cikkek, aluminium konzervdobozok, újságok, tároló üvegek, mosóporos dobozok, táskák, irodaszerek.

http://www.foldegyesulet.hu/