2010. november 10., szerda

Karácsonyi reklámajándék ötletek: A sokoldalú wok



A mai modern konyhában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hagyományos, kínai népi konyha egyik elmaradhatatlan kelléke, a wok.




De mi népszerűségének titka? Gyorsan elkészíthető benne szinte bármi, ráadásul a wokban készített ételek, köszönhetően a wok formájának, kevés zsíradékot igényelnek, ezért egészségesek is. A kínai konyhára jellemző pirítás mellett, kiváló sütésre, szószok, levesek főzésére és párolásra is.
Bárki könnyen megtanulhat benne főzni, ma már számtalan – és nemcsak kínai, wok-receptet lehet találni akár az interneten is. Sokoldalúságából, gyorsan elsajátítható, egyszerű használatósága végett a wok reklámajándékként is jól megállja a helyét, nemcsak ínyenceknek!
(em-a

Főzési tippek
WOK-hoz
  • Mivel a főzés-sütés-pirítás nagyon gyorsan történik a wokban, fontos, hogy mindent készítsünk elő, azaz minden hozzávaló, fűszer legyen adagolva a tűzhely mellett és várakozzon a sorára.
  • Először pirítsuk meg mindig a hosszabb időt igénylő hozzávalót (pl. hús), majd vegyük ki egy tányérra, vagy helyezzük a wok rácsra, így haladjunk tovább, és a végén mindent ismét keverjünk össze.
  • Ne tegyünk egyszerre túl sok hozzávalót a wokba, mert csökken a hőmérséklet, és a hozzávalók már nem sülnek át kellően.
  • A sütéshez használjunk hőálló olajat, pl. napraforgó, mogyoró, szójaolaj.
  • A zöldségek párolási ideje is eltérő lehet, ezt is vegyük figyelembe a sorrendnél.
  • Sózni (ha egyáltalán) csak a főzési folyamat végén javasolt.
Forrás: tutitippek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.