A mai modern konyhában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hagyományos, kínai népi konyha egyik elmaradhatatlan kelléke, a wok.
De mi népszerűségének titka? Gyorsan elkészíthető benne szinte bármi, ráadásul a wokban készített ételek, köszönhetően a wok formájának, kevés zsíradékot igényelnek, ezért egészségesek is. A kínai konyhára jellemző pirítás mellett, kiváló sütésre, szószok, levesek főzésére és párolásra is.
De mi népszerűségének titka? Gyorsan elkészíthető benne szinte bármi, ráadásul a wokban készített ételek, köszönhetően a wok formájának, kevés zsíradékot igényelnek, ezért egészségesek is. A kínai konyhára jellemző pirítás mellett, kiváló sütésre, szószok, levesek főzésére és párolásra is.
Bárki könnyen megtanulhat benne főzni, ma már számtalan – és nemcsak kínai, wok-receptet lehet találni akár az interneten is. Sokoldalúságából, gyorsan elsajátítható, egyszerű használatósága végett a wok reklámajándékként is jól megállja a helyét, nemcsak ínyenceknek!
(em-a
Főzési tippek WOK-hoz
- Mivel a főzés-sütés-pirítás nagyon gyorsan történik a wokban, fontos, hogy mindent készítsünk elő, azaz minden hozzávaló, fűszer legyen adagolva a tűzhely mellett és várakozzon a sorára.
- Először pirítsuk meg mindig a hosszabb időt igénylő hozzávalót (pl. hús), majd vegyük ki egy tányérra, vagy helyezzük a wok rácsra, így haladjunk tovább, és a végén mindent ismét keverjünk össze.
- Ne tegyünk egyszerre túl sok hozzávalót a wokba, mert csökken a hőmérséklet, és a hozzávalók már nem sülnek át kellően.
- A sütéshez használjunk hőálló olajat, pl. napraforgó, mogyoró, szójaolaj.
- A zöldségek párolási ideje is eltérő lehet, ezt is vegyük figyelembe a sorrendnél.
- Sózni (ha egyáltalán) csak a főzési folyamat végén javasolt.
Forrás: tutitippek.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.